Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Eczacılar Odası iş birliğiyle atık ilaçların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi sağlandı. Protokol kapsamında il genelindeki eczanelerden yaklaşık 15 ton son kullanma tarihi geçmiş atık ilaç, çevre lisanslı tesislerde güvenli şekilde imha edildi.
İmzayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile Manisa Eczacı Odası Başkanı Duygu Elmas Mutlu attı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen proje, eczanelerden toplanan atıkların ekiplerce alınması ve tesislere nakledilmesiyle çevreye karışmadan bertaraf edilmesini hedefledi.
Yetkililer, atık ilaçların kontrolsüz şekilde çöpe veya doğaya atılmasının çevre için oluşturduğu risklere dikkat çekerek, bu tür iş birliklerinin sürdürülebilir gelecek için önemine vurgu yaptı.
SPOR
5 gün önceSPOR
5 gün önceGÜNDEM
6 gün önceKÜLTÜR-SANAT
6 gün önceYAŞAM
6 gün önceYAŞAM
6 gün önceKÜLTÜR-SANAT
7 gün önce
1
Kastamonu Zonguldak’a Bağlanıyor, İnebolu’nun Akıbeti Belirsiz
3353 kez okundu
2
Kartepe’de Camiler 3 Aylar İçin Özenle Temizlendi
631 kez okundu
3
Başkan Altay, KKTC’de Güzelyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası Açılışına Katıldı
344 kez okundu
4
Türkeli’de Kaldırım Çalışmaları Başladı
183 kez okundu
5
Çatalpınar’da beton yol çalışmaları sürüyor
148 kez okundu