DOLAR 42,9259 0.13%
EURO 50,6303 -0.18%
ALTIN 6.249,701,29
BITCOIN 37460500.20223%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Manisa’da 15 Ton Atık İlaç Doğaya Karışmadan İmha Edildi

Manisa’da 15 Ton Atık İlaç Doğaya Karışmadan İmha Edildi

ABONE OL
23 Aralık 2025 23:46
Manisa’da 15 Ton Atık İlaç Doğaya Karışmadan İmha Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Eczacılar Odası iş birliğiyle atık ilaçların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi sağlandı. Protokol kapsamında il genelindeki eczanelerden yaklaşık 15 ton son kullanma tarihi geçmiş atık ilaç, çevre lisanslı tesislerde güvenli şekilde imha edildi.

İmzayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile Manisa Eczacı Odası Başkanı Duygu Elmas Mutlu attı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen proje, eczanelerden toplanan atıkların ekiplerce alınması ve tesislere nakledilmesiyle çevreye karışmadan bertaraf edilmesini hedefledi.

Yetkililer, atık ilaçların kontrolsüz şekilde çöpe veya doğaya atılmasının çevre için oluşturduğu risklere dikkat çekerek, bu tür iş birliklerinin sürdürülebilir gelecek için önemine vurgu yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP